Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megfontolt kertépítés, pénztárca kímélő öntözőrendszerrel

2014.04.16

index.jpgA kertépítés első lépései
A kertépítésnek mindenféleképpen előre eltervezettnek kell lennie. A megálmodott kerthelységben egy időben kell a stílusnak és az ésszerűségnek érvényesülnie, ettől lesz élvezhető, ez emeli fel lakásunk igazi részévé. A kert kialakításának első feladataként ki kell agyalnunk, hogy milyen stílusú növényekkel szeretnénk teliültetni a kertet. A beültetett virágoknak és a kiegészítőknek harmóniában kell lenniük. A jelleg meghatározásánál figyelembe kell vennünk6mérlegeglnünk kell a beültetésre váró udvar méretét és elhelyezkedését, a föld jellegét. Ez a növények miatt fontos leginkább, nem minden fa tűri meg minden talajban, ez a hosszú távon burjánzó udvarhoz nélkülözhetetlen. A kertépítésnél mind a stílus mind a funkcionalitás miatt fontos a megegyező fényigényekkel rendelkező növények kiültetése. Az öntözőrendszer a kertgondozás napi súlyát ugyan leveszi a vállunkról, de még ha automata öntözőrendszert építtetünk is be, a dísznövények létszükségletei közötti eltérést ez sem oldhatja meg. Nélkülözhetetlen, hogy a kert hangulatában tovább vigye a lakás kialakítását, így lesznek igazán egységben. A kert megtervezésénél ügyelnünk kell arra, hogy a teret ne szűkítsük le nagyon, a kerthelység beültetésének igényeinkhez kell igazodnia. Olyan kertet kell kialakítanunk, amely eleget tesz mind a szépérzékünket, amely tud mindennapjaink elemi része lenni, és amely hosszú távon keresztül is megtartható.
Alapos kertápolás öntözőrendszerrel
Az öntözőrendszer alkalmazása leveszi rólunk a napi öntözés súlyát. Ezen jól kihasználható funkcionalitása mellett az öntözőrendszer a zsebünket is óvja, mivel több éves távon jelentősen olcsóbb. Az automata öntözőrendszer egyénre szabható, be lehet állítani, hogy mennyi időn keresztül, hány órakor és milyen intenzíven öntözzön. A megfelelő időpontra beállított rendszerrel rengeteget spórolhatunk és sokkal kisebb mértékű vizet pocsékolunk el, mint a hagyományos öntözéssel. Az öntözőrendszer kiépítését még a kerthelység beültetésénél egyszerűbb megtenni, természetesen később is kialakítható, tartós balesetek nélkül, de egy épülő kerthelységnél jelentősen könnyebb a művelet. Az öntözőrendszer beépítésénél már pontosan tisztában kell lennünk az udvar kialakításával.
Az automata öntözőrendszer sokoldalú ajánlattal várja az érdeklődőket, így minden részletben 100% - osan képes kielégíteni a személyes igényeket. Abban az esetben ha az adott kert rendelkezik fúrt kúttal az öntözőrendszer arra is ráköthető, de ciszternából és központi vízzel is használható. Az öntözőrendszer az öntözőfejek területén is nagy választékot tesz elérhetővé. Amennyiben a hátsó udvar füvesítését tervezzük az öntözőrendszer kihagyhatatlan, mivel az örökké dúsan zöld pázsit egyik titka a ciklikus, optimális időpontban megejtett locsolás. Ez azonban borzasztóan sokáig tartó rutin feladat, az automata öntözőrendszer adta lehetőségekkel azonban ez miatt sem kell bosszankodnunk, és még a locsoló fejek széles választékának köszönhetően a legoptimálisabb locsolási jelleget állíthatjuk be. A füvesítés hosszú távra szól, ezért ideális esetben még a kerthelység kialakításánál ajánlott kijelölni a területét. Fontos, hogy megfelelő minőségű magot alkalmazzunk6ültessünk el és fontos még az is, hogy a földet kellően készítsük elő. Amennyiben ezek megvannak, a további feladatokról kezeskedik az automata öntözőrendszer.